Sposób przygotowania:
Koperkowa zapiekanka ziemniaczana
Od kiedy Krzysztof Kolumb dopłynął do wybrzeży Ameryki na europejskich stołach pojawił się ziemniak.
Ziemniaki obieramy i gotujemy, odcedzamy i ugniatamy jak puree z masłem, solą ziołową, koperkiem i przyprawą "Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku". W naczyniu do zapiekania ( małym) układamy warstwowo ziemniaki, ser, ziemniaki, wędlinę, cebulę, ser, ziemniaki i wkładamy do piekarnika ( 180 - 200 stopni ) na około 40 min czyli do zapieczenia i delikatnego zarumienienia się górnej warstwy.
Polecam do niej sos koperkowo-czosnkowy.
Zapraszam również na http://od-kuchni.blog.pl
Ziemniaki obieramy i gotujemy, odcedzamy i ugniatamy jak puree z masłem, solą ziołową, koperkiem i przyprawą "Zapiekanka ziemniaczana po zbójnicku". W naczyniu do zapiekania ( małym) układamy warstwowo ziemniaki, ser, ziemniaki, wędlinę, cebulę, ser, ziemniaki i wkładamy do piekarnika ( 180 - 200 stopni ) na około 40 min czyli do zapieczenia i delikatnego zarumienienia się górnej warstwy.
Polecam do niej sos koperkowo-czosnkowy.
Zapraszam również na http://od-kuchni.blog.pl
dusia30
ryba022
Dziękuję Dusiu :)