Sposób przygotowania:
Koperkowe placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i ucieramy na grubych, wąskich oczkach, koperek oraz szczypiorek drobno siekamy, a cebulę kroimy w drobną kostkę - wszystko dodajemy do utartych ziemniaków.
do warzyw wbijamy kurze jajko oraz dodajemy mąkę i sporą ilość pieprzu.
wszytskie składniki bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużą ilośc tłuszczu i smażymy na niej po obu stronach nieduze ziemniaczane placuszki.
Usmażone placki koperkowe, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą. Najlepiej smakuja na ciepło
do warzyw wbijamy kurze jajko oraz dodajemy mąkę i sporą ilość pieprzu.
wszytskie składniki bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużą ilośc tłuszczu i smażymy na niej po obu stronach nieduze ziemniaczane placuszki.
Usmażone placki koperkowe, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą. Najlepiej smakuja na ciepło