Sposób przygotowania:
Koperkowe placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i ucieramy na grubych, wąskich oczkach, koperek oraz szczypiorek drobno siekamy, a cebulę kroimy w drobną kostkę - wszystko dodajemy do utartych ziemniaków.
do warzyw wbijamy kurze jajko oraz dodajemy mąkę i sporą ilość pieprzu.
wszytskie składniki bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużą ilośc tłuszczu i smażymy na niej po obu stronach nieduze ziemniaczane placuszki.
Usmażone placki koperkowe, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą. Najlepiej smakuja na ciepło
do warzyw wbijamy kurze jajko oraz dodajemy mąkę i sporą ilość pieprzu.
wszytskie składniki bardzo dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużą ilośc tłuszczu i smażymy na niej po obu stronach nieduze ziemniaczane placuszki.
Usmażone placki koperkowe, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą. Najlepiej smakuja na ciepło
![Koperkowe placki ziemniaczane Koperkowe placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperkowe-placki-ziemniaczane-81191.jpg)
![Koperkowe placki ziemniaczane Koperkowe placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperkowe-placki-ziemniaczane-81192.jpg)
![Koperkowe placki ziemniaczane Koperkowe placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperkowe-placki-ziemniaczane-81193.jpg)
![Koperkowe placki ziemniaczane Koperkowe placki ziemniaczane](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koperkowe-placki-ziemniaczane-81194.jpg)