Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Koperkowe placki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne placki ziemniaczane z dodatkiem zieleniny

Koperkowe placki ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koperkowe placki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Koperkowe placki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i ucieramy na grubych, wąskich oczkach, koperek oraz szczypiorek drobno siekamy, a cebulę kroimy w drobną kostkę - wszystko dodajemy do utartych ziemniaków.

do warzyw wbijamy kurze jajko oraz dodajemy mąkę i sporą ilość pieprzu.

wszytskie składniki bardzo dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy niezbyt dużą ilośc tłuszczu i smażymy na niej po obu stronach nieduze ziemniaczane placuszki.

Usmażone placki koperkowe, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i doprawiamy solą. Najlepiej smakuja na ciepło
Koperkowe placki ziemniaczane
ja używałam mrożonego koperku - można robić cały rok
Koperkowe placki ziemniaczane
dodaje sporo pieprzu aby po usmażeniu miały fajny smak
Koperkowe placki ziemniaczane
Etap 3
Koperkowe placki ziemniaczane
Etap 4