Sposób przygotowania:
Koperkowe risotto z dzikim ryżem
Kukurydze odsączamy z zalewy na sitku. Cebulę białą obieramy i siekamy drobno. Koperek ok 2 pęczki siekamy drobno i odstawiamy. Na dużej patelni rozpuszczamy masło i olej. Podsmażamy posiekaną cebulkę. Po chwili kiedy cebulka zacznie się rumienić wsypujemy ryże biały i dziki. Mieszamy i chwilę smażymy aż ryż zrobi się szklisty. Wlewamy białe wino. Smażymy - dusimy aż alkohol wyparuje. Podlewamy bulionem ok 1/2 szklanki i dusimy dalej. Kiedy ryż wypije bulion znów dolewamy bulionu , robimy tak aż ryż będzie miękki. Na koniec dodajemy parmezan - mieszamy. Dodajemy odcedzoną kukurydzę. Mieszamy , doprawiamy solą morską i pieprzem świeżo mielonym do smaku.