e-jola1

e-jola1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Risotto z cukinią i dzikim ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, zdrowe i kolorowe danie z ryżem

Risotto z cukinią i dzikim ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Risotto z cukinią i dzikim ryżem

 

Sposób przygotowania:

Risotto z cukinią i dzikim ryżem
Cukinię i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Masło rozpuścić w garnku, najpierw poddusić cebulę, potem dodać cukinię. Następnie wsypać ryż, poddusić, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wlać połowę bulionu, powoli gotować w odkrytym garnku. Gotować ok. 30 min. Całość często mieszać i stopniowo dolewać resztę bulionu. Na koniec dodać posiekaną bazylię. Smacznego!
Risotto z cukinią i dzikim ryżem
Masło rozpuścić w garnku, najpierw poddusić cebulę
Risotto z cukinią i dzikim ryżem
Następnie do cebuli dodać cukinię, podsmażyć
Risotto z cukinią i dzikim ryżem
Do warzyw wsypać biały i dziki ryż, razem podsmażyć
Risotto z cukinią i dzikim ryżem
Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, wlać połowę bulionu