Goplana

Goplana

Kucharz
[Przepisów: 9]

Koperty z farszem tuńczykowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Coś na przekąskę lub wykwintną kolację :)

Koperty z farszem tuńczykowym

Składniki:

Koperty z farszem tuńczykowym

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • puszka tunczyka w oleju lub sosie własnym
  • pol swieżej papryki
  • 4 ogorki konserwowe
  • mała cebula
  • dwie łyżeczki musztardy
  • jajko
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Koperty z farszem tuńczykowym
Ciasto rozkładamy na blasze i kroimy w kwadraty. Tunczyka odsaczamy z zalewy, łaczymy z musztarda, pieprzem, pokrojona w kosteczke papryka i ogorkami oraz cebula. Farsz nakladamy na kwadraciki i składamy w kopertki. Gotowe "pakuneczki" smarujemy rozmąconym jajkiem. Wkladamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10-15 minut.