Sposób przygotowania:
Koperty ze schabu ze śliwkami
Przygotowanie:
Śliwki kalifornijskie dokładnie umyć i zalać na noc esencją herbacianą z dodatkiem koniaku.Schab rozbić na bardzo cienkie,podłużne płaty.Oprószyć je warzywkiem i ułożyć na nich osączone śliwki.Tak przygotowane kawałki schabu zrolować i zarumienić ze wszystkich stron na oleju.Aby się nie rozpadły,można je owinąć nitką albo spiąć wykałaczką.Zarumienione koperty usmażyć na wolnym ogniu,a następnie wyłożyć na talerz i przeciąć na pół.Podawać z sosem pieczeniowym oraz kluskami,ziemniakami bądź ryżem.
Śliwki kalifornijskie dokładnie umyć i zalać na noc esencją herbacianą z dodatkiem koniaku.Schab rozbić na bardzo cienkie,podłużne płaty.Oprószyć je warzywkiem i ułożyć na nich osączone śliwki.Tak przygotowane kawałki schabu zrolować i zarumienić ze wszystkich stron na oleju.Aby się nie rozpadły,można je owinąć nitką albo spiąć wykałaczką.Zarumienione koperty usmażyć na wolnym ogniu,a następnie wyłożyć na talerz i przeciąć na pół.Podawać z sosem pieczeniowym oraz kluskami,ziemniakami bądź ryżem.