Sposób przygotowania:
Kopiec kreta z truskawkami
Cukier, margarynę oraz kakao wkładamy do garnka i gotujemy do chwili połączenia się składników. Studzimy. Następnię ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy do masy żółtka. Po chwili miksowania łączy z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie sztywną pianę z białek dodajemy do masy i delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy gotową masę do tortownicy i pieczemy. Po ostygnięciu upieczonego ciasta, wydłubujemy łyżką ciasto, zostawiając boki i spód. Wydłubane ciasto kruszymy. Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Studzimy. Śmietankę schłodzoną ubijamy dokładnie, dodajemy cukry ciągle miksując. Potem wlewamy chłodną i rozpuszczoną żelatynę. Dodajemy płatki czekoladowe. Można troszkę schłodzić. Truskawki płuczemy, usuwamy szypułki i kroimy na połówki. Układamy na wydrążonym cieście. Nakładamy na to krem i posypujemy okruszkami ciasta. Należy dobrze schłodzić. Smacznego!;-)
yola
Senqa
kasik12
Senqa
Dziekuje,przy najblizszej okazji wyprobuje ;-)
czarna-mamba