Sposób przygotowania:
Kopiec śmietanowo- owocowy
Galaretki z wyjątkiem jednej truskawkowej rozpuszczamy- każdą w szklance wody. Jedną truskawkową w 400ml wody. Zostawiamy do przestygnięcia. Na spód salaterki układamy pokrojone w plasterki truskawki (ok 12). Boki wykładamy talarkami banana. Na to wylewamy rozpuszczoną w 400ml wody galaretkę truskawkową. Śmietanki ubijamy z dodatkiem śmietanfixu, dzielimy na 3 części. Do jednej wlewamy galaretkę cytrynową, do drugiej wiśniową do trzeciej jedną agrestową. Na zastygniętą galaretkę truskawkową wykładamy śmietankę z galaretką cytrynową. Zalewamy tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w szklance wody. Kolejna warstwa to pianka z dodatkiem agrestowej galaretki. Na niej układamy 6 plastrów ananasa, a w jego środki wbijamy po jednej całej truskawce. Zalewamy drugą tężejącą zieloną galaretką. Po zastygnięciu galaretki zielonej wykładamy resztę śmietanki z dodatkiem galaretki wiśniowej i na nią układamy krążki biszkoptów. W pozostałe "szpary" wsypujemy pokruszone biszkopty. Po całkowitym schłodzeniu możemy ciasto wyłożyć, odwracając je do góry dnem.