mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kopiec kreta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny domowy ala kopiec kreta .

Kopiec kreta Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kopiec kreta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kopiec kreta
Biszkopt : Żółtka oddzielić od białek , białka ubić na sztywno z cukrem . Dodawać po 1 żółtku i delikatnie ubijać . Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem i kakaem . Dodać do białek i bardzo delikatnie wymieszać . Gotową masę przelać do tortownicy i piec w temp 170 C około 25 minut. Wystudzić . Z ciasta wydrążyć środek . Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić , 1 bana zmiksować śmietanę ubić na sztywno dodać zmiksowanego banana wymieszać , na koniec wlewamy stopniowo rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy . Wsypujemy płatki czekoladowe . Mieszamy , na spód wydrążonego ciasta układamy przecięte na pół banany na to wykładamy masę śmietanową i posypujemy wydrążonymi okruszkami ciasta.
Kopiec kreta
Kopiec kreta po przygotowaniu i przkrojeniu
Kopiec kreta
Ubita śmietana z płatkami czekoladowymi
Kopiec kreta
Wydrążone ciasto z poukładanymi bananami

Tagi:

jajko jajka