Sposób przygotowania:
Kopiec kreta
Biszkopt : Żółtka oddzielić od białek , białka ubić na sztywno z cukrem . Dodawać po 1 żółtku i delikatnie ubijać . Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem i kakaem . Dodać do białek i bardzo delikatnie wymieszać . Gotową masę przelać do tortownicy i piec w temp 170 C około 25 minut. Wystudzić . Z ciasta wydrążyć środek . Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić , 1 bana zmiksować śmietanę ubić na sztywno dodać zmiksowanego banana wymieszać , na koniec wlewamy stopniowo rozpuszczoną żelatynę i delikatnie mieszamy . Wsypujemy płatki czekoladowe . Mieszamy , na spód wydrążonego ciasta układamy przecięte na pół banany na to wykładamy masę śmietanową i posypujemy wydrążonymi okruszkami ciasta.