pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kopytka 2.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

doskonały dodatek do mięsa obiadowego

Kopytka 2. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka 2.

 

 

Sposób przygotowania:

Kopytka 2.
Ugotowane ziemniaki w lekko osolonej wodzie (można gotować w mundurkach) obieramy. Dodajemy masło i ubijamy na puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Wbijamy jajka i dodajemy mąki. Mieszamy, a następnie na posypanej mąką stolnicy ugniatamy ciasto. Formujemy podłużne wałeczki ucinając 2 cm kawałki. Ucięte kopytka gotujemy w lekko osolonej wodzie 3 min po wypłynięciu.
Kopytka 2.
Do potłuczonych ziemniaków dodajemy mąkę oraz jajka
Kopytka 2.
Z połączonych składników ugniatam ciasto na kopytka
Kopytka 2.
Wyrobione ciasto dzielimy na kawałki, formujemy wałeczki i kroimy kopytka
Kopytka 2.
Gotujemy w lekko osolonej kilka minut po wypłynięciu na powierzchnię