michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Kopytka 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kopytka pasują do dań z mięsa

Kopytka  4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kopytka 4

 

Sposób przygotowania:

Kopytka 4
Ziemniaki oczyścić z ziemi następnie dokładnie umyć i włożyć do zimnej wody gotować do miękkości. Następnie Ziemniaki odcedzić i obrać ze skórki. Zmielić w maszynce do mielenia przełożyć do miski. Do ziemniaków dodać jajka oraz mąkę, ciasto ziemniaczane szybko wyrobić aby nie było twarde. Następnie oderwać kawałek i rozwałkować go na cienki wałek. Ciąć nożem po skosie. Wkładać na gorącą osoloną wodę od chwili wypłynięcia gotować 2 minuty.
Kopytka  4
Ziemniaki zmielić dodać obie mąki wyrobić ciasto
Kopytka  4
Następnie zrobić wałek z ciasta i ciąć po skosie na małe kopytka