hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Kopytka Ali

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kopytka idealne do wielu potraw

Kopytka Ali Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kopytka Ali

 

Sposób przygotowania:

Kopytka Ali
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i pognieść dokładnie. Pozostawić do ostygnięcia. Zimne ziemniaki przenieść na stolnicę i zrobić kwadrat, i podzielić na 4, a jedną z czterech połączyć z resztą ciasta. W miejsce pozostawionej części wsypać mąkę tak, aby zastąpiła brakującą część mniej więcej na takiej samej wysokości ( może się okazać, że mąki ma być mniej lub więcej). Wbić jajko. Zagnieść ciasto, zrobić wałeczki i kroić małe romby. Gotować w osolonej wodzie do czasu wypłynięcia. Podawać z sosem mięsnym lub też z cebulką. I smacznego
Kopytka Ali
Ziemniaki wyłożyć na stolnicę i podzielić na 4 części
Kopytka Ali
Dodać mąkę około 1/4 ilości ziemniaków
Kopytka Ali
Ciasto zagnieść ze składników i formować wałki
Kopytka Ali
Pokroić na małe rąby i gotować w osolonej wodzie