Sposób przygotowania:
Kopytka dyniowe odsmażane
Ziemniaki ugotować mogą być z obiadu z dnia poprzedniego najlepiej tłuczone na ciepło. Dynię gotujemy albo pieczemy miksujemy studzimy. Do ziemniaków dodajemy dynię wbijamy jajko dodajemy przyprawy sól,pieprz imbir i gałkę. Wyrabiamy masę jeżeli trzeba to dodajemy trochę mąki aby masa się nie kleiła.
Na blacie posypanym mąką robimy z porcji masy wałek spłaszczamy i kroimy ukośne kopytka.
Zagotować wodę osolić wrzucać pojedynczo kopytka i lekko pomieszać aby się nie posklejały. Poczekać aż wypłyną. Do wody można wlać trochę oleju.
Ugotowane kopytka wyjmujemy z wody odsączamy można polać rozpuszczonym masłem.
Rozgrzewamy patelnię dajemy kopytka i podsmażamy.
Podajemy na ciepło po odsmażeniu.
POLECAM
Na blacie posypanym mąką robimy z porcji masy wałek spłaszczamy i kroimy ukośne kopytka.
Zagotować wodę osolić wrzucać pojedynczo kopytka i lekko pomieszać aby się nie posklejały. Poczekać aż wypłyną. Do wody można wlać trochę oleju.
Ugotowane kopytka wyjmujemy z wody odsączamy można polać rozpuszczonym masłem.
Rozgrzewamy patelnię dajemy kopytka i podsmażamy.
Podajemy na ciepło po odsmażeniu.
POLECAM
gusia1000