BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 802]

Rolady z warzywami z dodatkiem dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rolady z warzywami z dynią robiłam dzisiaj na obiad. Mając dynie w domu postanowiłam trochę pokombinować i jestem dumna z mojej kombinacji. Mężowi moje rolady bardzo smakowały.

Rolady z warzywami z dodatkiem dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolady z warzywami z dodatkiem dyni

 

  • szynka wieprzowa około 700 g,
  • marchewka 1 szt, większa,
  • papryka czerwona 1 szt,
  • dynia 1/4 szt,
  • cebula 1 szt,
  • kiełbasa śląska 1 -2 szt,( w zależności ile mamy rolad),
  • musztarda łagodna,
  • sól, pieprz do smaku,
  • masło klarowne do smażenia,

Sposób przygotowania:

Rolady z warzywami z dodatkiem dyni
Opłukane, osuszone mięso wieprzowe kroimy w poprzek włókien, rozbijamy w cienkie plastry,oprószamy solą,lekko smarujemy łagodną musztardą.

Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dynię obieramy z twardej skóry a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w paseczki,

Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy paprykę, marchewkę i dalej podsmażamy do miękkości warzyw. Na samym końcu dodajemy pokrojoną dynie i smażymy jeszcze około 10 minut. Farsz studzimy.

Na rozbite mięso nakładamy pokrojoną w paski kiełbasę oraz wystudzony farsz. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem, mięso zwijamy w rolady owijamy nitką kuchenną.

Rolady wkładamy na rozgrzane masło i smażymy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.

Podajemy do drugiego dania.
Rolady z warzywami z dodatkiem dyni
Przygotowanie mięsa i warzyw do podsmażania
Rolady z warzywami z dodatkiem dyni
pokrojone warzywa smażone na rozgrzanym maśle klarownym
Rolady z warzywami z dodatkiem dyni
Pyszny farsz warzywny nakładamy na rozbite płaty mięsa
Rolady z warzywami z dodatkiem dyni
Zwinięte rolady z farszem warzywnym gotowe do smażenia