Sposób przygotowania:
Rolady z warzywami z dodatkiem dyni
Opłukane, osuszone mięso wieprzowe kroimy w poprzek włókien, rozbijamy w cienkie plastry,oprószamy solą,lekko smarujemy łagodną musztardą.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dynię obieramy z twardej skóry a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w paseczki,
Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy paprykę, marchewkę i dalej podsmażamy do miękkości warzyw. Na samym końcu dodajemy pokrojoną dynie i smażymy jeszcze około 10 minut. Farsz studzimy.
Na rozbite mięso nakładamy pokrojoną w paski kiełbasę oraz wystudzony farsz. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem, mięso zwijamy w rolady owijamy nitką kuchenną.
Rolady wkładamy na rozgrzane masło i smażymy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Podajemy do drugiego dania.
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dynię obieramy z twardej skóry a następnie kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w paseczki,
Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy paprykę, marchewkę i dalej podsmażamy do miękkości warzyw. Na samym końcu dodajemy pokrojoną dynie i smażymy jeszcze około 10 minut. Farsz studzimy.
Na rozbite mięso nakładamy pokrojoną w paski kiełbasę oraz wystudzony farsz. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem, mięso zwijamy w rolady owijamy nitką kuchenną.
Rolady wkładamy na rozgrzane masło i smażymy do miękkości mięsa, podlewając od czasu do czasu wytworzonym sosem.
Podajemy do drugiego dania.
gusia1000