Sposób przygotowania:
Drobiowe wątróbki z ananasem
Wątróbki myjemy, oczyszczamy, wkładamy do miski. Zalewamy mlekiem. Zostawiamy na minimum 30 minut. Po tym czasie wyciągamy je na papierowy ręcznik i osuszamy. Następnie obtaczamy w mące.
Pieczarki myjemy, odcinamy końcówki nóżek, kroimy wg upodobań (plasterki, ćwiartki). Podsmażamy na rozgrzanym maśle, przekładamy do większego garnka(w którym będziemy dusić potrawę).
Obrane cebule kroimy w półplasterki lub piórka. Podsmażamy. Przekładamy do garnka z pieczarkami. Ananasa pokrojonego w kostkę podsmażamy na patelni - żeby lekko się zezłocił. Przekładamy do garnka. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w ósemki. Podsmażamy na złoto(mają mieć ładny kolor, nie powinny się rozpadać). Pod koniec smażenia posypujemy dużą ilością majeranku. Usmażone jabłka przekładamy do garnka.
Ostatnim składnikiem wymagającym smażenia są drobiowe wątróbki. Smażymy z każdej strony. Przekładamy do garnka.
Zawartość garnka dusimy 5 minut na małym ogniu. Doprawiamy solą i białym pieprzem. mieszamy.
Opcjonalnie można dodać solidna garść pokrojonej natki pietruszki.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub świeżą bagietką.
Pieczarki myjemy, odcinamy końcówki nóżek, kroimy wg upodobań (plasterki, ćwiartki). Podsmażamy na rozgrzanym maśle, przekładamy do większego garnka(w którym będziemy dusić potrawę).
Obrane cebule kroimy w półplasterki lub piórka. Podsmażamy. Przekładamy do garnka z pieczarkami. Ananasa pokrojonego w kostkę podsmażamy na patelni - żeby lekko się zezłocił. Przekładamy do garnka. Jabłka myjemy, obieramy, kroimy w ósemki. Podsmażamy na złoto(mają mieć ładny kolor, nie powinny się rozpadać). Pod koniec smażenia posypujemy dużą ilością majeranku. Usmażone jabłka przekładamy do garnka.
Ostatnim składnikiem wymagającym smażenia są drobiowe wątróbki. Smażymy z każdej strony. Przekładamy do garnka.
Zawartość garnka dusimy 5 minut na małym ogniu. Doprawiamy solą i białym pieprzem. mieszamy.
Opcjonalnie można dodać solidna garść pokrojonej natki pietruszki.
Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub świeżą bagietką.