Sposób przygotowania:
Kopytka z bobem, boczkiem i cebulą
1. Ziemniaki obieramy, myjemy, wrzucamy do garnka zalewamy wodą delikatnie solimy i gotujemy do miękkości
2. Ziemniaki odcedzamy, od razu przeciskamy przez praskę. Zostawiamy na ostygnięcia.
3. Do przestudzonych ziemniaków dodajemy jajko i mąki. Mieszamy. Odrywamy kawałki ciasta, rolujemy na blacie wysypanym mąką i wycinamy kopytka.
4.Kopytka gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut od momentu wypłynięcia.
5.Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ok 10 minut od momentu gotowania się wody. Odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
6. Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę, a cebulę w pół plasterki.
7. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy ok 7 min - po tym czasie wrzucamy boczek. Smażymy na małym ogniu ok 13 minut.
8. Do boczku dodajemy wyłuskany bober i mieszamy.9. Na talerz nakładamy kopytka i bober z boczkiem i cebulą
2. Ziemniaki odcedzamy, od razu przeciskamy przez praskę. Zostawiamy na ostygnięcia.
3. Do przestudzonych ziemniaków dodajemy jajko i mąki. Mieszamy. Odrywamy kawałki ciasta, rolujemy na blacie wysypanym mąką i wycinamy kopytka.
4.Kopytka gotujemy w osolonej wodzie ok 5 minut od momentu wypłynięcia.
5.Bób gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ok 10 minut od momentu gotowania się wody. Odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
6. Boczek kroimy w średniej wielkości kostkę, a cebulę w pół plasterki.
7. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy ok 7 min - po tym czasie wrzucamy boczek. Smażymy na małym ogniu ok 13 minut.
8. Do boczku dodajemy wyłuskany bober i mieszamy.9. Na talerz nakładamy kopytka i bober z boczkiem i cebulą
skuter5