Sposób przygotowania:
Kora orzechowa wg motorek70
CIASTO; Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Pozostałe składniki połączyć ze sobą i delikatnie mieszając dodać do ubitych białek. Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa placki. MASA; Brzoskwinie odsączyć i pokroić. Budynie rozpuścić w 3/4 szkl wody dodać mąkę, żółtka. Sok z brzoskwiń dać do garnka z 3 łyżkami cukru i zagotować. Na gotujący sok wlać wymieszane budynie, chwilkę pogotować, aby zgęstniało. Odstawiamy i chłodzimy. Następnie ucieramy margarynę z zimnym budyniem. Na jeden placek dajemy 1/2 masy na masę nasączone w wódce delicje i dajemy trochę masy na delicje. Dajemy drugi placek i resztę masy. Układamy brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto trzymamy w lodówce.