kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Koreczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo kolorowa zakąska na małe spotkanie towarzyskie :)

Koreczki

Składniki:

Koreczki

 

  • żółty ser w bloku- 0,5kg
  • szynka konserwowa - 200g -w kawałku
  • oliwki czarne
  • oliwki zielone
  • masło
  • ogórki kiszone-małe
  • rzodkiewki-małe
  • pomidorki koktajlowe
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Koreczki
Kroimy ser na kwadraty o wymiarach 2cmmx2cm i grubości 5 mm.Musi być parzysta liczba kwadracików! Rzodkiewki kroimy na połowy w poprzek.Oliwki wypestkowujemy i przekrajamy wzdłuż na połowy.Ogórki kiszone kroimy w plasterki grubości 5mm.Pomidorki kroimy na połowy Szynkę kroimy na kwadraciki o wielkości tych z sera. Teraz robimy koreczki.Plasterek sera smarujemy masłem i nabijamy go na wykałaczkę.Potem nabijamy wybrane składniki wg naszego uznania-zarówno rodzaj jak i kolejność.Na koniec wbijamy zawsze plasterek sera posmarowany masłem-masłem w stronę środka koreczka.Zostawiamy zawsze 2 cm wykałaczki na górze do trzymania.Smacznego!

Tagi:

sery ser szynka