jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Koreczki-piłeczki biało-czerwone.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Koreczki-piłeczki biało-czerwone - to dla Naszych piłkarzy - oby wygrali!

Koreczki-piłeczki biało-czerwone. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koreczki-piłeczki biało-czerwone.

 

  • 1/2 kg chudego boczku wędzonego
  • 400 g serka pleśniowego typu brie lub camembert
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • szczypta chili
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka kaparów odsączonych z zalewy
  • listki bazylii do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
Boczek mielimy na drobnym sitku.Dodajemy koncentrat pomidorowy, 1 łyżkę słodkiej papryki w proszku i szczyptę chili. Ilość chili zależy od tego, jak bardzo pikantne lubimy dania. Mieszamy masę dokładnie i uformujemy kuleczki- piłeczki. Rozsypujemy paprykę w proszku na talerzyk, obtaczamy mięsne kulki w papryce.Z serka pleśniowego naturalnego (brie lub camembert) za pomocą łyżeczki do drążenia jabłek wycinamy kuleczki - białe piłeczki. Nabijamy na wykałaczki po jednej kulce białej - serowej i jednej mięsnej - czerwone. Na koniec nabijamy kaparka. Układamy koreczki - piłeczki na talerzu, dekorujemy je listkami bazylii.
Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
Rozsypujemy paprykę w proszku na talerzyk, obtaczamy mięsne kulki w papryce.
Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
Z serka pleśniowego naturalnego (brie lub camembert) za pomocą łyżeczki do drążenia jabłek wycinamy kuleczki
Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
Na koniec nabijamy na każdy patyczek kaparka.
Koreczki-piłeczki biało-czerwone.
Układamy koreczki - piłeczki na talerzu, dekorujemy je listkami bazylii.