Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe z musztardą
Śledzie 3 godziny przed przygotowaniem zalewamy letnią wodą, by pozbyć sie nadmiaru soli, następnie odcedzamy i błyszczącą stroną układamy ku dolowi. Każdy z płatów śledziowych smarujemy 1 lyżeczką musztardy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim śledzie, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem kolorowym i zwijamy. Koreczki śledziowe spinamy wykałaczkami i dekorujemy w dowolny sposób. Ja udekorowałam marynowaną marchewką oraz posiekanym szczypiorkiem. Podajemy.
![Koreczki śledziowe z musztardą Koreczki śledziowe z musztardą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koreczki-sledziowe-z-musztarda-92042.jpg)
![Koreczki śledziowe z musztardą Koreczki śledziowe z musztardą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/koreczki-sledziowe-z-musztarda-92043.jpg)