Sposób przygotowania:
koreczki sledziowe
Płaty śledziowe myjemy, moczymy w wodzie najlepiej 3 godziny.
Marchewkę krótko gotujemy,tniemy na plasterki,albo wycinamy kształt foremką.Ogórki kroimy w plasterki ,paprykę kroimy w wiekszą kostkę.Wymoczone sledzie kroimy na kawałki.
Cebulki odsączamy.Na wykałaczkę dajemy cebulkę,kawałek śledzia,marchewkę,ogórek,paprykę,i cebulkę .wkładamy do słoika.
Gotujemy zalewę,wodę ,ocet,sól,cukier,ziele angielskie,liść laurowy,zagotowujemy pod przykryciem,odstawiamy do wystygnięcia.Zimna zalewą zalewamy koreczki.
najlepiej je przygotować 2 dni wcześniej.
Marchewkę krótko gotujemy,tniemy na plasterki,albo wycinamy kształt foremką.Ogórki kroimy w plasterki ,paprykę kroimy w wiekszą kostkę.Wymoczone sledzie kroimy na kawałki.
Cebulki odsączamy.Na wykałaczkę dajemy cebulkę,kawałek śledzia,marchewkę,ogórek,paprykę,i cebulkę .wkładamy do słoika.
Gotujemy zalewę,wodę ,ocet,sól,cukier,ziele angielskie,liść laurowy,zagotowujemy pod przykryciem,odstawiamy do wystygnięcia.Zimna zalewą zalewamy koreczki.
najlepiej je przygotować 2 dni wcześniej.
gusia1000