IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Koreczki śledziowe z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Koreczki śledziowe do dobra zakąska na kolację jak również do wódeczki

Koreczki śledziowe z cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koreczki śledziowe z cebulką

 

  • 6 szt śledzie matiasy,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1/2 szklanka olej roślinny

 

Sposób przygotowania:

Koreczki śledziowe z cebulką
Płaty śledziowe opłukać i osuszyć z wody. Następnie przekroić wzdłuż. Każdą część zwinąć w 'ślimaka' i spiąć wykałaczką (przebić przez całego koreczka), ułożyć na salaterce jeden koło drugiego. Cebulkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę i sparzyć gorącą wodą. Posypać cebulką koreczki i zalać olejem. Smacznego!
Koreczki śledziowe z cebulką
Płaty śledziowe opłukać i osuszyć z wody. Następnie przekroić wzdłuż.
Koreczki śledziowe z cebulką
Każdą część zwinąć w 'ślimaka' i spiąć wykałaczką
Koreczki śledziowe z cebulką
Cebulkę pokroić w bardzo drobną kosteczkę i sparzyć gorącą wodą.
Koreczki śledziowe z cebulką
Posypać cebulką koreczki i zalać olejem. Smacznego!

Tagi:

śledzie