Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe
Śledzie jeśli są w podwójnych płatach dzielimy na połowy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Ogórki kroimy w szersze słupki. Jabłko myjemy, kroimy w słupki bez obierania i skrapiamy lekko sokiem z cytryny.
Fileciki śledziowe (mogę być z zalewy octowej albo śledź do moczenia ja miałam z zalewy octowej) smarujemy cienko musztardą, obsypujemy cebulą, następnie kładziemy przygotowane jabłko i ogórka.
Zwijamy śledzia w roladkę i układamy na półmisku.
Ogórki kroimy w szersze słupki. Jabłko myjemy, kroimy w słupki bez obierania i skrapiamy lekko sokiem z cytryny.
Fileciki śledziowe (mogę być z zalewy octowej albo śledź do moczenia ja miałam z zalewy octowej) smarujemy cienko musztardą, obsypujemy cebulą, następnie kładziemy przygotowane jabłko i ogórka.
Zwijamy śledzia w roladkę i układamy na półmisku.