ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

koreczki tereni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszna przekąska, zajadam się niż zawsze u cioci Tereni na imieninach.

koreczki tereni

Składniki:

koreczki tereni

 

  • Równa liczba kostek o boku 1 cm:
  • sera ementalera
  • kiełbasy krakowskiej
  • ogórków konserwowych
  • oraz tyle samo jajek jak najmniejszych grzybów z octu
  • małych kawałeczków papryki konserwowej
  • śledzia
  • zielonego groszku
  • Ilość składników dobieramy od własnych potrzeb, tak aby starczyło na 1 cm.

Sposób przygotowania:

koreczki tereni
Na szpadki nadziewać kolejno: Kiełbasa krakowska, ser, śledzie , ogórki , paprykę i groszek.
Gotowe koreczki ozdobnie powbijać jak najgęściej w ułożoną na półmisku okrągłą bułeczkę.
Ozdobić półmisek zielonymi listkami i ozdobnie pokrajaną marchewką.