mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Koreczki z maminego brulionu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealne do obiadu, jak i kanapek

Koreczki z maminego brulionu

Składniki:

Koreczki z maminego brulionu

 

  • 4 kg ogórków
  • 1 kg cebuli
  • 4 papryki
  • Zalewa pierwsza:
  • 1 szkl. soli
  • 9 szkl. wody
  • Zalewa druga:
  • 4 szkl. octu
  • 5 szkl. wody
  • 5 szkl. cukru
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziel angielskich

Sposób przygotowania:

Koreczki z maminego brulionu
Ogórki (najlepsze malutkie) pokroić z łupą, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać z ogórkami. Zalewę pierwszą zagotować i ostudzić. Zalać pokrojone ogórki z cebulą i papryką. Zostawić w tej zalewie na 3 godziny. po tym czasie odcedzić na sitku. Zalewę drugą zagotować i ostudzić. Zimną zalać ogórki i dać do słoików. 10 minut pasteryzować w słoikach.