Sposób przygotowania:
Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie
W rondlu umieszczam serek, cukier i śmietanę, podgrzewam całość co jakiś czas mieszając. Żelatynę zalewam w szklance zimną wodą i odstawiam na 5 minut. Kiedy napęcznieje dodaję ją do ciepłej masy i gotuję na małym ogniu ok. 1 minutę, ciągle mieszając. Masę przelewam do naczynia z płaskim dnem. Wstawiam naczynie na kilka godzin do lodówki do stężenia. Kiedy masa stężeje, podważam ją i kroję ostrym nożem na kostki. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę. W roztopionej czekoladzie zanurzam kawałki mleczka i odkładam na papier do pieczenia. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
![Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kostki-mleczka-ptasiego-w-czekoladzie-147019.jpg)
![Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kostki-mleczka-ptasiego-w-czekoladzie-147020.jpg)
![Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kostki-mleczka-ptasiego-w-czekoladzie-147021.jpg)
![Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie Kostki mleczka ptasiego w czekoladzie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kostki-mleczka-ptasiego-w-czekoladzie-147022.jpg)
marietta
kasztankova
małgosia7902
agnieszka32910