SUPERPRZEPIS

Koszyczki chlebkowe

  • 1
  • gosia47-47
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Koszyczki chlebkowe Więcej zdjęć (7)

Przepyszny pomysł na danie z chleba tostowego. Robi się je naprawdę szybko i są łatwe. Wystarczy dosłownie 30-35 minut, by już zajadać się pysznym śniadaniem, które wcale nie ma dużo kalorii.

Składniki:

Koszyczki chlebkowe

 

  • 1 opakowanie chleba tostowego
  • 1 opakowanie sera żółtego
  • 2 pieczarki
  • 1/2 cebulki
  • 1/2 pomidora
  • 4-5 plasterków szynki
  • 1/3 laski kiełbasy
  • pół puszki tuńczyka
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Koszyczki chlebkowe
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i włożyć do foremki na muffinki. Foremki należy wcześniej natłuścić.

Pieczarki poszatkować. Podsmażyć je na patelni. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę lub plastry, szczypiorek poszatkować.

Każdą z kromeczek w muffinkach wypełnić przygotowanymi składnikami. Na koniec zetrzeć ser żółty i posypać po składnikach.

Szczypiorek zostawiamy do posypania po upieczeniu. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 minut w 180 st.

Po upieczeniu posypać poszatkowanym szczypiorkiem i podawać ciepłe.
Koszyczki chlebkowe
Na sam początek należy rozwałkować kromki chleba
Koszyczki chlebkowe
Kromki chleba włożyć do foremki na muffinki
Koszyczki chlebkowe
Wszytskie składniki pokroić lub poszatkować
Koszyczki chlebkowe
Kromki chlebkowe napełniać przygotowanymi składnikami
Koszyczki chlebkowe
Piec
Koszyczki chlebkowe