Sposób przygotowania:
Koszyczki chlebkowe
Każdą kromkę chleba tostowego rozwałkować wałkiem i włożyć do foremki na muffinki. Foremki należy wcześniej natłuścić.
Pieczarki poszatkować. Podsmażyć je na patelni. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę lub plastry, szczypiorek poszatkować.
Każdą z kromeczek w muffinkach wypełnić przygotowanymi składnikami. Na koniec zetrzeć ser żółty i posypać po składnikach.
Szczypiorek zostawiamy do posypania po upieczeniu. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 minut w 180 st.
Po upieczeniu posypać poszatkowanym szczypiorkiem i podawać ciepłe.
Pieczarki poszatkować. Podsmażyć je na patelni. Pozostałe składniki pokroić w drobną kostkę lub plastry, szczypiorek poszatkować.
Każdą z kromeczek w muffinkach wypełnić przygotowanymi składnikami. Na koniec zetrzeć ser żółty i posypać po składnikach.
Szczypiorek zostawiamy do posypania po upieczeniu. Wstawić do piekarnika i piec ok. 25 minut w 180 st.
Po upieczeniu posypać poszatkowanym szczypiorkiem i podawać ciepłe.
marietta