eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Najlepsze przepisy z makaronem Mamma Mia

Makaronowe koszyczki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Koszyczki makaronowe z jajkiem i wędzonym łososiem.

Makaronowe koszyczki Eli Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaronowe koszyczki Eli

 

  • 15 dkg makaronu spagetti Mamma mia
  • 4 jajka
  • 10 dkg wędzonego łososia w plastrach
  • sól
  • pieprz
  • 5 dkg sera żółtego
  • kilka łodyżek koperku
  • masło do wysmarowania kokilek
  • 4 kokilki

 

Sposób przygotowania:

Makaronowe koszyczki Eli
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu i ostudzić. Kokilki wysmarować masłem. Dno i boki kokilek wyłożyć makaronem. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Makaron posypeć serem. Włożyć kokilki do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec makaron aż ser się rozpuści. Wyjąć kokilki z piekarnika. Do każdej kokilki wbić jajko i włożyć jeszcze do piekarnika. Zapiekać jeszcze aż białko jajka się zetnie. Z łososia wędzonego uformować róże. Koperek umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zapieczone koszyczki z jajkami wyjąć z piekarnika. Ostrożnie wyjąć koszyczki z kokilek. Udekorować koszyczki różyczkami z wędzonego łososia i gałązkami koperku. Smacznego!
Makaronowe koszyczki Eli
Dno i boki kokilek wyłożyć makaronem i posypeć serem.
Makaronowe koszyczki Eli
Do każdej kokilki wbić jajko i włożyć jeszcze do piekarnika.
Makaronowe koszyczki Eli
Z łososia wędzonego uformować różyczki....