Sposób przygotowania:
Chleb kukurydziany z suszonymi pomidoramiETAP 1:

Siemię zalać 350 ml wrzątku, wymieszać, gorące zmiksować i odstawić do przestudzenia.
ETAP 2:

Drożdże wymieszać ze szczyptą cukru i 100 ml letniej wody, odstawić na kilkanaście minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Pomidory pokroić w kosteczkę. Obie mąki wymieszać z solą.
ETAP 3:

Dodać przestudzone siemię lniane i miksować na wolnych obrotach.
ETAP 4:

W trakcie dodać najpierw wyrośnięty zaczyn, a następnie pokrojone pomidory i oliwę.
Wyrabiać kilka minut.
ETAP 5:

Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki i wstawić ją do zimnego piekarnika. Ustawić temperaturę 40 stopni z termo obiegiem na około 30 minut. Kiedy ciasto wyrośnie, podnieść temperaturę 200 stopni z termo obiegiem i piec około 60 minut.
ETAP 6:

Pozostawić w foremce kilka minut, a następnie wyjąć je i wystudzić na kratce kuchennej.
ETAP 7:
Przepis zaczerpnięty ze strony atelier smaku.
Pola36
edytaha
Dziękuję serdecznie za opinię :)