paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Koszyczki z mortadeli i boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Koszyczki wykonane ze smażonej mortadeli z farszem z boczniaków oraz makaronu i cebuli. Podawane na ciepło.

 Koszyczki z mortadeli i boczniaków Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koszyczki z mortadeli i boczniaków

 

  • mortadela 6 plastrów
  • boczniaki 5-6 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • makaron fale 3/4 szklanki
  • sól do smaku
  • tymianek do smaku

Sposób przygotowania:

Koszyczki z mortadeli i boczniaków
Boczniaki oczyścić, cebulę obrać pokroić w paski podobnie jak boczniaki. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i wycedzić. Rozgrzać patelnię na której usmażyć boczniaki i cebulę doprawiając do smaku tymiankiem solą i pieprzem. Dodać makaron i wymieszać. Plastry mortadeli usmażyć ( najlepiej bez zdejmowania skórki wtedy powstaną się z niej koszyczki). Farsz włożyć do koszyczków z mortadeli. Przed podaniem można polać majonezem. Podawać na ciepło.
 Koszyczki z mortadeli i boczniaków
Boczniaki oczyścić, cebulę obrać pokroić w paski podobnie jak boczniaki.
 Koszyczki z mortadeli i boczniaków
Rozgrzać patelnię na której usmażyć boczniaki i cebulę doprawiając do smaku tymiankiem solą i pieprzem. Dodać makaron i wymieszać.
 Koszyczki z mortadeli i boczniaków
Plastry mortadeli usmażyć ( najlepiej bez zdejmowania skórki wtedy powstaną się z niej koszyczki).

Tagi:

makaron