beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Mortadela z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mortadela zasmażana z warzywami.

Mortadela z warzywami

Składniki:

Mortadela z warzywami

 

  • mortadela 6-7 dużych plastrów
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • papryka zielona 1/2 sztuki
  • marchew 1 sztuka
  • cukinia kilka słupków
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mortadela z warzywami
Paprykę obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Tak samo robimy z marchewką. Na plastrach mortadeli układamy przygotowane warzywa, można oprószyć ziołami. Zawijamy mortadelę. Spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu, kładziemy przygotowane roladki i obsmażamy. Można też podlać trochę wodą, albo bulionem i dusić ok. 5 minut. Gdy woda odparuje można ponownie podsmażyć. Podajemy z ketchupem albo ulubionym sosem.

Tagi:

cukinia