Sposób przygotowania:
Mortadela z pieczarkami inaczejPieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na rumiano razem z cebulą krojoną w piórka na 2 łyżkach oleju.
Wymieszać przyprawy ( czosnek, paprykę mieloną, imbir, chilii, miód szczyptę soli z łyżka ) oleju.
Mortadelę natrzeć przyprawami i podsmażyć na rumiano z obu stron na łyżce oleju i maśle .W trakcie smażenia z plastrów mortadeli robią się z niej miseczki.
Wypełniać miseczki usmażonymi pieczarkami.
Podawać z ziemniaczkami puree
* Można użyć również gotowej mieszanki przyprawy do żeberek Prymat ( 2 płaskie łyżeczki)
** Proponowała bym kupować dobrej jakości mortadelę ( są bardzo smaczne włoskie)- kiedyś kiedy pierwszy raz robiłam to danie wyboru mortadeli nie było była jedna i nazywała się martadela .Teraz można już powybrzydzać :)
Natala1210
luna