paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mortadela z paprykową niespodzianką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mortadela smażona i faszerowana papryką czerwoną, żółtą porem, żółtym serkiem oraz sezamem. Polana ketchupem

Mortadela z paprykową niespodzianką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mortadela z paprykową niespodzianką

 

  • mortadela 6 plastrów
  • papryka czerwona 1/2 sztuki
  • papryka żółta 1/2 sztuki
  • por biała część 1,5 sztuki
  • ser żółty starty 3 dag
  • tymianek do smaku
  • ocet balsamiczny do smaku
  • sezam biały ewentualnie do smaku
  • masło 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ketchup do smaku

Sposób przygotowania:

Mortadela z paprykową niespodzianką
Paprykę i pora drobno pokroić, ser żółty zetrzeć na tarce. Na patelni roztopić masło dodać papryki, pora i starty ser. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dodajemy również według uznania sezam. Całość smażymy aż warzywa zmiękną, pod koniec dodając również do smaku ocet balsamiczny. Mortadelę usmażyć z obu stron nie zdejmując osłonki tak, aby powstały miseczki z plastrami mortadeli. W 3 plastry mortadeli wkładamy farsz i nakrywany z góry pozostałymi plastrami mortadeli. Polać ketchupem i podawać na ciepło.
Mortadela z paprykową niespodzianką
Na patelni roztopić masło dodać papryki, pora i starty ser. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Dodajemy również według uznania sezam
Mortadela z paprykową niespodzianką
Mortadelę usmażyć z obu stron nie zdejmując osłonki tak, aby powstały miseczki z plastrów mortadeli.
Mortadela z paprykową niespodzianką
W 3 plastry mortadeli wkładamy farsz i nakrywany z góry pozostałymi plastrami mortadeli.

Tagi:

sery ser papryka