Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe siekaneRozdrobnienie składników:

Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy. Kroimy w kostkę. Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy w plasterki. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Przygotowanie masy z mięsem:

Do pokrojonego kurczaka,pieczarek i sera żółtego dodajemy jajka,majonez.
Mieszamy wszystko dodając mąkę. Doprawiamy do smaku solą,czosnkiem granulowanym i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Smażenie kotlecików:

Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzany olej nakładamy porcje kotlecików za pomocą łyżki. Smażymy je na średnim ogniu po ok. 3 min. z każdej strony na złoty kolor.
Po usmażeniu układamy na papierowym ręczniku aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy gorące.