Sposób przygotowania:
Cukiniowe klopsy
Cukinię ścieram na tarce o dużych otworach. Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję jajko, bułkę tartą, startą cukinię oraz przyprawy. Dokładnie mieszam masę.
Z masy formuję okrągłe klopsy. Klopsy układam na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażam na rumiano z każdej strony.
Następnie przekładam je do garnka, wlewam wodę, wsypuję paprykę mieloną, przyprawę uniwersalną oraz mąkę.
Duszę pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Następnie wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 4-5 minut. Klopsy podaję z ryżem lub ziemniakami.
Z masy formuję okrągłe klopsy. Klopsy układam na patelni z rozgrzanym olejem i obsmażam na rumiano z każdej strony.
Następnie przekładam je do garnka, wlewam wodę, wsypuję paprykę mieloną, przyprawę uniwersalną oraz mąkę.
Duszę pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. Następnie wlewam śmietanę i duszę jeszcze przez 4-5 minut. Klopsy podaję z ryżem lub ziemniakami.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2