Sposób przygotowania:
Drobiowe kotleciki z brokułem
Brokuła kroimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Mięso z piersi kurczaka myjemy osuszamy i kroimy nożem w malutka kostkę. Zimnego brokuła dodajemy do mięsa. Jako myjemy osuszamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy mąkę ziemniaczana i mąkę pszenną. Ser żółty ścieramy na tarce małe oczka i dodajemy do miski z składnikami. Solimy do smaku , doprawiamy pieprzem białym lub kolorowym . Koperek myjemy osuszamy i drobniutko siekamy. Do masy dodajemy posiekany drobniutko koperek. Masę mieszamy dobrze łyżką. Podczas mieszania różyczki brokuła mają się rozpaść na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką kotleciki smażymy na złoto.