iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe kotleciki z brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne i szybkie kotleciki z siekanego mięsa z piersi kurczaka do tego ser żółty i kawałki brokuła.

Drobiowe kotleciki z brokułem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drobiowe kotleciki z brokułem

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotleciki z brokułem
Brokuła kroimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Mięso z piersi kurczaka myjemy osuszamy i kroimy nożem w malutka kostkę. Zimnego brokuła dodajemy do mięsa. Jako myjemy osuszamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy mąkę ziemniaczana i mąkę pszenną. Ser żółty ścieramy na tarce małe oczka i dodajemy do miski z składnikami. Solimy do smaku , doprawiamy pieprzem białym lub kolorowym . Koperek myjemy osuszamy i drobniutko siekamy. Do masy dodajemy posiekany drobniutko koperek. Masę mieszamy dobrze łyżką. Podczas mieszania różyczki brokuła mają się rozpaść na małe kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką kotleciki smażymy na złoto.
Drobiowe kotleciki z brokułem
Tak wygląda gotowa masa teraz nakłądamy łyżka na patelnie