Sposób przygotowania:
Kotleciki drobiowe z papryką i serem
Mięso pokroić drobno w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i również pokroić w drobniutką kostkę.
Pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę, mąkę i jajka. Dokładnie wszystko wymieszać, do smaku doprawić ziołami włoskimi.
Rozgrzać patelnię z olejem. Nakładać czubata łyżkę masy na patelnię i uformować płaski placuszek.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe kotleciki podałam z kuskusem i sałatką z sałaty lodowej i ogórka z sosem koperkowym.
Pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, posiekaną natkę, mąkę i jajka. Dokładnie wszystko wymieszać, do smaku doprawić ziołami włoskimi.
Rozgrzać patelnię z olejem. Nakładać czubata łyżkę masy na patelnię i uformować płaski placuszek.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe kotleciki podałam z kuskusem i sałatką z sałaty lodowej i ogórka z sosem koperkowym.