Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1036]

Kotleciki drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie Carbonara. Idealna propozycja na obiad lub imprezy.

Kotleciki drobiowe

Składniki:

Kotleciki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki drobiowe

I

Kotleciki djavascript:void(0)robiowe
smażymy kotlety drobiowe na złoty kolor

1. Drobno pokrojone mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy.

2. Robimy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

II

Kotleciki djavascript:void(0)robiowe
Rozrabiamy sos ze śmietaną i 5 minut gotujemy

3. Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos.

4. Pomysł na spaghetti Carbonara gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety.

III

5. Danie gotowe.
6. Smacznego.