Sposób przygotowania:
Kotleciki jajeczne
Pieczarki pokroić, wrzucić na patelnię, doprawić i podsmażyć do odparowania wody. Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu.
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać przestudzone pieczarki, cebulę, koperek i surowe jajko.
Chleb namoczyć, odcisnąć i dodać do masy jajecznej. Całość doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Z masy jajecznej formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. U mnie z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i rzodkiewki.
Smacznego :)
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać przestudzone pieczarki, cebulę, koperek i surowe jajko.
Chleb namoczyć, odcisnąć i dodać do masy jajecznej. Całość doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
Z masy jajecznej formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. U mnie z gotowanymi ziemniaczkami i surówką z sałaty i rzodkiewki.
Smacznego :)
BozenaMatuszczyk
czarrna
Taki bezmięsny obiadek tez może być pyszny :) Pozdrawiam :)
katarzynka455
czarrna
Dziękuję :)