Sposób przygotowania:
Kotleciki z jajek z pestkami dyni i słonecznikiem
1. 5 jajek gotujemy na twardo, ugotowane studzimy, obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Do startych jajek wbijamy jedno jajko, dodajemy dobrze odciśniętą bułkę i bułkę tartą, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy natkę pietruszki, pestki dyni i słonecznik, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Z masy jajecznej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
4. Następnie smażymy na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.
2. Do startych jajek wbijamy jedno jajko, dodajemy dobrze odciśniętą bułkę i bułkę tartą, dokładnie mieszamy, następnie dodajemy natkę pietruszki, pestki dyni i słonecznik, mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Z masy jajecznej formujemy okrągłe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
4. Następnie smażymy na rozgrzanym maśle po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.