lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kotleciki jajeczne z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotleciki jajeczne z tuńczykiem

Kotleciki jajeczne z tuńczykiem

Składniki:

Kotleciki jajeczne z tuńczykiem

 

  • 2 szklanki bulionu
  • 7 jaj
  • cebula
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • gotowana marchewka

Sposób przygotowania:

Kotleciki jajeczne z tuńczykiem
6 jaj ugotuj na twardo,obierz ze skorupek pokrój w kostkę,tak samo pokrój ugotowaną marchewkę.Cebulę posiekaj,podsmaż na maśle.Do jajek daj cebulę,marchew oraz tuńczyka w kawałkach.Masę dopraw do smaku,wbij do niej jedno surowe jajo i uformuj z niej małe kotleciki które ułóż na patelni i zalej gorącym bulionem.Duś na małym ogniu ostrożnie je przekręcając.Podawaj np z ziemniakami i surówką.