Sposób przygotowania:
Kotleciki mielone z kaszą orkiszową
Kaszę przepłukać i ugotować wg przepisu na opakowaniu. Przestudzić.
Do mielonego mięsa dodać wystudzoną kaszę, posiekaną w kostkę cebulę i jajka. Następnie dodać przyprawy: majeranek, paprykę, sól oraz pieprz.
Wyrobić dobrze dłonią. Nabierać porcje masy i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na rumiano. Odłożyć na ręcznik papierowy.
Podawać np. z ziemniakami i buraczkami.
Do mielonego mięsa dodać wystudzoną kaszę, posiekaną w kostkę cebulę i jajka. Następnie dodać przyprawy: majeranek, paprykę, sól oraz pieprz.
Wyrobić dobrze dłonią. Nabierać porcje masy i formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na rumiano. Odłożyć na ręcznik papierowy.
Podawać np. z ziemniakami i buraczkami.