Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki mielone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki mielone z dodatkiem warzyw są bardzo aromatyczne i smaczne.Takie soczyste i bardziej lekkie.

Kotleciki mielone z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki mielone z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki mielone z warzywami
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por i pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion. Dodać włoszczyznę paski i smażyć przez kilka minut, ostudzić. Bułkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do mielonego mięsa dodać roztrzepane jajko, czosnek, przyprawę jarzynka, pieprz, odciśniętą bułkę, szczyptę gałki muszkatołowej, majonez i warzywa. Doprawić solą i wszystko dokłądnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. 
Kotleciki mielone z warzywami
Warzywa podsmażyć na rozgrzanym maśle i ostudzić
Kotleciki mielone z warzywami
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z mięsem
Kotleciki mielone z warzywami
Doprawić do smaku i bardzo dokładnie wymieszać
Kotleciki mielone z warzywami
Formować kitleciki obtaczać w bułce i smażyć na oleju