Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Kotleciki porosołowe z ciecierzycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i proste kotleciki porosołowe z ciecierzycą. Idealny sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu. Wersja 3xbez

Kotleciki porosołowe z ciecierzycą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki porosołowe z ciecierzycą

 

  • 2 marchewki z rosołu
  • 1 pietruszka z rosołu
  • 1/2 selera z rosołu
  • mięso z rosołu (u mnie drób) 200-300gram
  • ugotowana ciecierzyca 2 szklanki
  • 1 jajko
  • Natka pietruszki posiekana- 1 łyżka
  • sól ziołowa, pieprz do smaku
  • papryka słodka wędzona 1 łyżeczka
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Kotleciki porosołowe z ciecierzycą
Warzywa i mięso z rosołu odcedzić. Dokładnie zmielić na maszynce do mięsa. Wcześniej ugotowaną ciecierzycę również zmielić w maszynce. Do zmielonych warzyw i ciecierzycy dodać jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie wymieszać.

Formować kotlety i smażyć na maśle klarowanym z obu stron.
Kotleciki porosołowe z ciecierzycą
Zmielone maszynką mięso, warzywa i ciecierzyca
Kotleciki porosołowe z ciecierzycą
Zmielone maszynką mięso, warzywa i ciecierzyca z resztą dodatków
Kotleciki porosołowe z ciecierzycą
Wszustko razem doprawione świeżyą pietruszka
Kotleciki porosołowe z ciecierzycą
Kotleciki smażymy na maśle klarowanym :)