Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Kotleciki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Panierowana cukinia świetnie nadaje się w roli przystawki.

Kotleciki z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z cukinii
Cukinię obieramy i kroimy w plasterki. Delikatnie opruszamy każdy plasterek przyprawą uniwersalną. Moczymy w jajku, a później obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju, na dość dużej ilości, ale na małym ogniu, wtedy cukinia będzie mięciutka. Przewracamy kotleciki kilkakrotnie. Teraz cukinia w panierce jest gotowa do podania. Ja często podaje ją z mozzarellą.
Kotleciki z cukinii
Kroimy cukinię w plasterki i opruszamy ją przyprawą uniwersalną ...
Kotleciki z cukinii
Rozkłócamy 1-2 jajka, ewentualnie dodajemy trochę przyprawy uniwersalnej i namaczamy plasterki ...
Kotleciki z cukinii
Smażymy nasze kotleciki, na sporej ilości oleju, kilka razy je obracając ...