Sposób przygotowania:
Kotleciki z czerstwego chleba
Chleb pokroiłam w większą kostkę, zalałam mlekiem. Pestki słonecznika uprażyłam na suchej patelni. Cukinię i żółty ser pokroiłam w drobniutką kosteczkę. Opłukany szczypior osuszyłam i drobno posiekałam. Namoczony chlebek odcisnęłam – niestety za mało, stąd musiałam do masy dodać bułkę tartą aby ją zagęścić. Do chleba dodałam uprażonego słonecznika, pokrojoną cukinię i ser, posiekany szczypior i bułkę tartą, wbiłam jajko, posoliłam i popieprzyłam do smaku. Na patelni rozgrzałam olej, dłońmi uformowałam niewielkie kotleciki i usmażyłam je z obu stron na rumiano. Podałam je na sałacie lodowej. Były naprawdę pyszne – ja zjadłam z ketchupem - i sycące. Gorąco polecam!
przejs
I pomysł z dodaniem cukinii, którą uwiebiam, bardzo mi się podoba - muszę koniecznie spróbować.
edytaha
Dzięki, ja uważam wprost przeciwnie :), dzisiaj cosik aparat nie chce ze mną współpracować :)))
Kotleciki wyszły świetne, połówek zachwycony wrąbał olbrzymią porcję i ma nadzieję na powtórkę :) Pewnie jeszcze nie raz trafi się "przeciąg" w lodówce :D
marietta