katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Kotleciki z dodatkiem rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne kotleciki z mielonej łopatki z dodatkiem rukoli. Dodatek sałaty zmienia troszkę smak tradycyjnego mielonego.

Kotleciki z dodatkiem rukoli

Składniki:

Kotleciki z dodatkiem rukoli

 

  • mielona łopatka 50 dag
  • bułka czerstwa 1 szt
  • cebula 1 szt mniejsza
  • czosnek 1 ząbek większy
  • rukola 1 garść
  • jajka 2 mniejsze szt
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotleciki z dodatkiem rukoli
Rukolę płuczemy i drobno siekamy. Drobno kroimy też cebulę. Bułkę namaczamy w mleku albo wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Do mięsa dodajemy też zmiażdżony czosnek, przygotowaną rukolę, cebulę i wbijamy jajko. Masę doprawiamy do smaku. Formujemy średniej wielkości kotleciki, obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.