Sposób przygotowania:
Kotleciki z ryżem i kapustą
Kapustę pokroić w drobną kosteczkę, blanszować w osolonej wodzie.
Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem soli. Kapustę i ryż osączyć i ostudzić.
Do mięsa mielonego dodać ryż, zmiażdżony czosnek, jajko, kapustę, smażoną cebulkę i bułkę tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w płatkach jęczmiennych lub owsianych i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem soli. Kapustę i ryż osączyć i ostudzić.
Do mięsa mielonego dodać ryż, zmiażdżony czosnek, jajko, kapustę, smażoną cebulkę i bułkę tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wyrobić.
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w płatkach jęczmiennych lub owsianych i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Usmażone kotleciki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.