malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Kotleciki z ryżu i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie kotleciki są bardzo smaczne jako dodatek do potraw. Można podawać też z dodatkiem ulubionych sosów.

Kotleciki z ryżu i sera Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z ryżu i sera

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z ryżu i sera
Pieczarki kroimy w kostkę a następnie smażymy do czasu odparowania wody. Solimy i pieprzymy. Ryż gotujemy na miękko w osolonej wodzie, następnie odcedzamy. Ser ścieramy na tarce. Mieszamy wszystkie składniki razem. Wbijamy jajko. Dodajemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotleciki, które smażymy na złoto.
Kotleciki z ryżu i sera
Gotowe pokrojone w drobną kostkę pieczarki
Kotleciki z ryżu i sera
Żółty ser starty na tarce o grubych oczkach
Kotleciki z ryżu i sera
Gotowa masa wymieszana i przygotowana do smażenia