Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotleciki z grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jesienią możemy cieszyć się smakiem grzybów, ale smak ten możemy odtwarzać również zimą i wiosną.

Kotleciki z grzybów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z grzybów

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z grzybów
Jeśli korzystamy ze świeżych grzybów, wówczas po oczyszczeniu obgotowujemy je. Mrożone obgotowane grzyby rozmrażamy i osączamy z wody. Następnie czerstwą bułkę moczymy w wywarze z grzybów. Grzyby mielimy wraz z bułką. Cebulkę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy do grzybów. Dodajemy również jajka, przyprawy do smaku, bułkę tartą, jeśli masa jest zbyt rzadka. Wyrabiamy ją, formujemy kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
Kotleciki z grzybów
Grzyby( świeże lub mrożone) mielimy przy użyciu maszynki do mielenia.
Kotleciki z grzybów
Do grzybów dodajemy jaja, cebulę i przyprawy.
Kotleciki z grzybów
Z masy formujemy kotleciki i smażymy je.